Hur använder man dragremmar?

Nordic Training Gear 7 min läsning

Har du någonsin lagt märke till den lilla dansrörelsen och korta paus som folk gör när de ska lyfta tungt? Nästa gång du är på gymmet eller tittar på en strongmantävling kommer du att märka de dinglande banden runt personens handled.

När de tar tag i skivstången kommer de först att justera och böja dragremmarna runt skivstången och säkra deras grepp. Plötsligt lyfter de den massiva vikten utan problem. Så, vad exakt gör dessa dragremmar för dig och varför ska du bry dig om dem?

Vad är dragremmar?

Dragremmar är fantastiska redskap för dig som vill lyfta tungt på gymmet eller under styrketräning. De är tillverkade av starka och hållbara material som bomull, nylon eller läder och har en mängd olika användningsområden. Genom att använda dragremmar kan du lyfta mer vikt och få bättre greppkontroll, vilket gör att du kan utföra övningarna på ett säkrare sätt och med högre effektivitet.

När du använder dragremmar, som våra universella dragremmar i nylon eller bomull, kommer du att upptäcka en mängd fördelar. De ger dig extra stöd och skydd för dina underarmar, vilket minskar risken för skador och överbelastning. De hjälper också till att isolera musklerna som du vill träna och låter dig fokusera mer på utförandet av övningen utan att oroa dig för att tappa stången eller hanteln.

Våra dragremmar är utformade för att passa alla typer av styrketräning, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren atlet. De är lämpliga för många olika övningar, såsom marklyft, stångrodd, latsdrag, shrugs och mycket mer. Genom att använda våra dragremmar kan du ta din träning till nästa nivå och nå nya höjder av prestation och styrka.

Lifting Straps

Finns det olika typer av dragremmar?

När du väljer vilken typ av dragremmar du ska använda är det viktigt att förstå vilka alternativ som finns tillgängliga. Det finns olika typer av dragremmar på marknaden, såsom Lifiting Straps, Figure 8 Lifting Straps och Lifting Grips. Varje typ av dragrem har sin egen funktion och fördelar.

Lifiting Straps är den vanligaste typen av dragremmar och används för att öka greppstyrkan och minska belastningen på fingrarna och underarmarna under tunga lyft. Figure 8 Lifting Straps är designade för att ge ett mer säkert grepp genom att forma en 8-form runt handen och skivstången. Lifting Grips är en kombination av handskar och dragremmar som ger ett extra lager av skydd och stöd.

Att välja rätt typ av dragremmar kan hjälpa dig att förbättra din lyftteknik och minska risken för skador. Tänk på vilken typ av lyft du gör och vilken typ av stöd du behöver innan du väljer vilken typ av dragremmar som passar dig bäst.

Hur skiljer sig dragremmar från handledslindor?

När du letar efter rätt par dragremmar kan du stöta på handledslindor. Även om de kan se likadana ut, tjänar de ett helt annat syfte.

Handledslindor är designade för att skydda dina handleder genom att minska trycket och belastningen på dem, medan dragremmar är utformade för att förbättra greppstyrkan vid tunga lyft. Dragremmar är tunnare och tillverkade av material som bomull eller nylon medan handledslindor är tjockare och bredare samt är tillverkade av andra material.

Så medan dragremmar hjälper dig att hålla fast i skivstången för att öka dina lyft, ger handledslindor extra stabilitet och stöd till handlederna för att förhindra skador och främja prestation under pressövningar.

Varför ska jag använda dragremmar?

Att använda dragremmar vid styrketräning kan vara ett fantastiskt verktyg för att hjälpa dig att nå dina träningsmål och förbättra dina resultat. En av de främsta fördelarna med dragremmar är att de kan hjälpa dig att trötta ut specifika muskler utan att tappa greppet. Genom att minska belastningen på dina underarmar och händer kan du fokusera mer på musklerna som du vill träna, till exempel rygg.

Det är inte ovanligt att uppleva att greppet släpper under tunga lyft, vilket kan begränsa dina träningsresultat och orsaka skador. Genom att använda dragremmar kan du undvika detta problem och fortsätta att utveckla dina muskler och styrka.

Så om du vill maximera dina träningsresultat och träna specifika muskler utan att tappa greppet, använd dragremmar.

Vid vilka övningar kan man använda dragremmar?

För att få en stark och välutvecklad rygg är det viktigt att fokusera på övningar som tränar både de stora ryggmusklerna samt trapeziusmusklerna. Marklyft är en av de mest effektiva övningarna för att träna ryggen och benen samtidigt. Men för många kan greppet vara ett begränsande faktor i att lyfta tungt och pressa kroppen till gränsen. Genom att använda dragremmar under marklyft kan du ta bort detta begränsande faktor och istället fokusera på att lyfta så tungt du kan, vilket gör att du kan utmana musklerna på ett mer intensivt sätt.

Shrugs är en annan övning som kan dra nytta av användningen av dragremmar. Denna övning tränar främst trapeziusmusklerna och utförs genom att höja axlarna mot öronen samtidigt som du håller vikter i händerna. Genom att använda dragremmar under shrugs kan du öka belastningen och maximera effekten av övningen utan att tappa greppet.

Hantel- eller skivstångsrodd är också en effektiv övning för att träna ryggmusklerna, särskilt den övre delen av ryggen. Genom att använda dragremmar under roddövningar kan du öka belastningen på musklerna och fokusera på att utföra övningen på rätt sätt, istället för att oroa dig för att tappa greppet.

Kronlyft är en annan övning som kan dra nytta av dragremmar. Denna övning tränar baksida ben och gluteusmusklerna samtidigt som den ökar styrkan i nedre delen av ryggen. Genom att använda dragremmar under kronlyft kan du minska belastningen på underarmarna och greppstyrkan, vilket hjälper dig att fokusera på att lyfta tyngre vikter och pressa dig själv hårdare.

Sammanfattningsvis kan användningen av dragremmar vara ett värdefullt verktyg för att öka styrka och muskelmassa i övre delen av ryggen, trapezius och baksida ben. Genom att använda dragremmar kan du ta bort begränsande faktorer i form av greppstyrka och istället fokusera på att pressa dina muskler till gränsen. Det är dock viktigt att använda dragremmar på rätt sätt och endast under tunga repetitioner för att undvika beroende och försämrad greppstyrka på sikt.

Hur man förbereder dragremmar

Det är inte svårt att förbereda sina dragremmar, vi har gjort en snabb video nedan som visar hur du enkelt förbereder dina dragremmar. För att sammanfatta videon har vi gjort en punktlista nedan.
För att ta på dig dina dragremmar och använda dem vill du:
  1. Skjut ena änden av den långa remmen genom ögleöppningen som om du gör en cirkel.
  2. Öppna händerna med handflatorna uppåt och skjut öglan över och på handleden
  3. Se till att änden av varje rem är riktad i tummens riktning


Hur man använder dragremmar

Dragremmar är ett användbart träningsverktyg som kan hjälpa dig att öka styrkan och muskelmassan i vissa övningar. Men för att få ut det mesta av dina dragremmar är det viktigt att du sätter fast dem på rätt sätt runt skivstången och använder dem på rätt sätt. Nedan följer en steg-för-steg-guide om hur man sätter fast dragremmar runt en skivstång och använder dem på ett effektivt sätt:
  1. Placera dragremmarna runt handlederna: Först och främst behöver du placera dragremmarna runt dina handleder. Se till att remmarna är sträckta och säkert fastsatta runt handlederna. Lämna en del av remmen hängande ner från handlederna.
  2. Placera ena änden av remmen på skivstången: Ta tag i ena änden av remmen och placera den över skivstången. Se till att remmen är placerad rätt på skivstången så att den inte glider åt något håll när du börjar lyfta.
  3. Vik överflödigt material runt skivstången: Nu är det dags att vika överflödigt material runt skivstången. Rulla remmen runt skivstången medan du viker överflödigt material på remmen runt stången i en vridande rörelse. Fortsätt rulla tills överflödigt material på remmen är utnyttjat och dragremmen sitter tätt runt skivstången.
  4. Dra åt dragremmen: När du har vikt överflödigt material runt skivstången, är det dags att dra åt remmen så att den sitter tätt på skivstången. Ta tag i den del av remmen som hänger ner och rulla den runt handen för att skapa ett fast grepp. Dra åt remmen genom att dra upp handen och skivstången samtidigt tills dragremmen sitter tätt på skivstången och dina handleder.
  5. Gör likadant med andra handen.
  6. Använd dragremmarna på rätt sätt: När du har satt fast dragremmarna på rätt sätt är det dags att använda dem på rätt sätt. Dra upp skivstången som vanligt, men nu kan du låta dragremmarna ta en del av tyngden istället för att bara använda greppet i dina händer. Dragremmarna kommer att hjälpa dig att hålla i stången på ett effektivt sätt, vilket gör att du kan koncentrera dig på att träna de muskler du vill fokusera på.

Saker att komma ihåg när du använder dragremmar

När du använder dragremmar är det viktigt att komma ihåg några saker för att få ut det mesta av dem:

För det första, se till att du fäster dragremmarna på rätt sätt och lindar dem hårt runt skivstången för att hålla handleden och handen tätt mot skivstången. Att linda dragremmarna för löst kan faktiskt skada din hand/handled och ge sämre stöd och grepp.

För det andra, ge det lite tid och användning för att märka fördelarna med att använda dragremmar. Du kommer kanske att märka mindre stress på dina händer, handleder, underarmar och biceps när du använder dem.

För det tredje, tänk på att dragremmar inte är en ersättning för att träna din greppstyrka. Använd dem som ett verktyg för att hjälpa dig att lyfta tyngre vikter och bygga muskler, men fortsätt också att arbeta med din greppstyrka genom att utföra övningar som stärker dina händer och handleder.

Sammanfattning av dragremmar

Att använda dragremmar kan ha många fördelar för dig under din träning. De är tillverkade för att hjälpa dig med tunga lyft och ge dig bättre greppkontroll vid övningar som marklyft, stångrodd, latsdrag och shrugs. Genom att använda dragremmar kan du minska stressen på händer, underarmar och biceps, vilket gör det möjligt att fokusera mer på de muskler du vill träna.

Men det är viktigt att använda dragremmar med måtta och inte enbart lita på dem för alla dina tunga lyft. De är ett verktyg för att hjälpa dig, men du bör fortfarande fokusera på att bygga upp din greppstyrka och träna utan dragremmar också.

Vi på Nordic Training Gear tillverkar högkvalitativa dragremmar i både bomull med neoprenvaddering för att undvika obehag och i nylon för ett närmare grepp. Våra dragremmar är designade för användning inom styrkelyft, strongman, bodybuilding, crossfit och tyngdlyftning, och vi erbjuder ett brett utbud för att passa alla dina träningsbehov. Du hittar alla våra kvalitets dragremmar här.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Delägare

Max Andrén är skribent och delägare för Nordic Training Gear
Han har en stor passion för gymträning och träningstillbehör



Också i Artiklar

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hur gör man raka marklyft?

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mixat grepp vid marklyft

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Varför har man bälte vid marklyft?

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer

Dina bonusar

X
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Shaker, 700 ml
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Luktsalt V.1
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
T-Shirt
Storlek
10 Produkter kvar