Varför ska man använda lindor?

Nordic Training Gear 3 min läsning

Vi tillverkar och tillhandahåller olika typer av lindor även kallat wraps, för dina tyngsta press-dagar eller ben-dagar, oavsett om du utövar styrkelyft, bodybuilding, strongman, CrossFit eller bara gillar att lyfta vikter, ger våra lindor dig en otrolig stabilitet.

När du tränar, har du säkert sett människor på gymmet använda sig av olika typer av lindor t.ex. runt handlederna, dessa kallas ofta wrist wraps eller runt knäna och dessa kallas ofta knee wraps. Detta är för att ge stabilitet och stöd.

Vi erbjuder förstklassiga lindor i olika flexibilitet och längder, för att just du ska hitta ett par som passar dig.

Länk till alla våra wrist wraps och knee wraps.

Vad är wrist wraps?

Wrist wraps är ett träningstillbehör som används för att ge extra stöd och stabilitet till handledslederna under tunga lyft. De är särskilt användbara vid pressövningar såsom bänkpress och axelpress, där handlederna kan utsättas för hög belastning. Genom att använda wrist wraps kan man minska risken för skador och överbelastning i handlederna och därigenom förbättra sin träningsprestation.

Våra wrist wraps är tillverkade av slitstarkt bomullsmaterial och elastiskt material för att ge bra stöd. De finns tillgängliga i två olika flexibiliteter och tre olika längder för att passa olika träningsbehov och handledsstorlekar. Varje wrist wrap har en rejäl tumögla i ena änden och ett kardborreband i andra änden, vilket gör det enkelt att justera passformen och säkerställa att lindan sitter på plats.

Varför ska man investera i wrist wraps?

Att investera i ett par wrist wraps kan ha flera fördelar för din träning. Wrist wraps kan ge extra stabilitet och stöd åt handlederna under tunga lyft, vilket kan minska risken för skador och överbelastning. Genom att använda wrist wraps kan man också förbättra sin teknik och prestation vid pressövningar, eftersom man kan fokusera mer på själva lyftet utan att oroa sig för att handlederna ska ge vika.

Våra wrist wraps är särskilt utformade för att ge ökad säkerhet, stabilisering och komfort under träningen. De är tillverkade av slitstarka material och finns i olika längder och flexibiliteter för att passa olika behov och preferenser. Genom att välja rätt längd och flexibilitet kan man hitta ett par wrist wraps som ger optimalt stöd och komfort för ens specifika träningsbehov.

Om du inte har använt dig av wrist wraps tidigare rekommenderar vi att du börjar med ett par som är 40 eller 60 cm långa och i flexibiliteten stiff. Dessa är lämpliga för de flesta lyft och ger tillräckligt med stöd för att hålla handlederna på plats. När du väl har vant dig vid att använda wrist wraps kan du sedan överväga att testa ett par längre eller ett par med mindre flexibilitet för att hitta det perfekta paret för din träning.

Wrist Wraps

Vad är knee wraps?

Knee wraps är lindor som är designade för att ge stöd och stabilitet till knälederna. De är gjorda av liknande elastiskt material som används i wrist wraps men är mycket längre, 2.5 m eller 3 m.

Knee wraps används främst av styrkelyftare, men kan också användas av personer som utövar tunga knäböj eller andra övningar som utsätter knälederna för hög belastning. De ger extra stöd och stabilitet genom att de lindas runt knät och därmed skapar kompression. Detta ökar kraften som kan genereras genom knäleden och minskar risken för skador på knät under tunga lyft.

För att få ut det mesta av knee wraps är det viktigt att använda rätt teknik och linda dem på rätt sätt. Genom att använda knee wraps på rätt sätt kan man undvika skador och maximera fördelarna. Det är också viktigt att använda knee wraps med måtta och inte linda dem för hårt eller använda dem under längre perioder än nödvändigt. På detta sätt kan man förhindra svaghet i de muskler och senor som stöder knäleden, vilket leder till starkare knän och minskad risk för skador på lång sikt.

Varför ska man investera i knee wraps?

Att investera i knee wraps kan vara en klok investering för personer som tränar med tunga vikter och vill minska risken för knäskador och öka prestationen. Knee wraps ger extra stabilitet till knäleden genom att skapa en fjäderliknande effekt, vilket ökar den maximala vikten som kan lyftas och minskar risken för skador.

När man väljer knee wraps är det viktigt att överväga längden och flexibiliteten på lindorna. För nybörjare rekommenderas vanligtvis en längd på 2,5 meter och flexibiliteten stiff. Men det finns olika varianter av knee wraps, så det är viktigt att välja en som passar just dig.

Oavsett om man tränar styrkelyft, CrossFit, bodybuilding eller andra typer av styrketräning, kan knee wraps ge ett extra stöd och öka prestationen. Om man är osäker på vilka knee wraps som är rätt för dina behov, kontakta oss så hjälper vi dig.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Delägare

Max Andrén är skribent och delägare för Nordic Training Gear
Han har en stor passion för gymträning och träningstillbehör



Också i Artiklar

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hur gör man raka marklyft?

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mixat grepp vid marklyft

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Varför har man bälte vid marklyft?

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer

Dina bonusar

X
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Shaker, 700 ml
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Luktsalt V.1
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
T-Shirt
Storlek
10 Produkter kvar