Vad är figure 8 lifting straps?

Nordic Training Gear 3 min läsning

Figure 8 lifting straps är en typ av dragrem som används för att ge ett säkert grepp när man lyfter tunga vikter. Deras unika design är formad som siffran 8, vilket ger en säker och stabil passform för de tyngsta lyften.

Dessa remmar ger ett fast grepp genom att fästa handlederna vid stången, vilket hjälper till att öka greppstyrkan och minimera risken för skador på händerna. Även om du skulle tappa greppet, kommer du fortfarande att vara fäst vid stången tack vare remmarna.

På grund av deras förmåga att ge ett starkt grepp är figure 8 lifting straps en utmärkt dragrem att använda för tunga marklyft och shurgs. Dock har de en nackdel jämfört med andra dragremmar. Eftersom du är fastsatt vid stången kan det vara svårt att snabbt avbryta lyftet om det behövs. Därför rekommenderas det inte att använda dessa remmar för övningar som kräver snabb släppning av stången, till exempel vid övningar så som ryck och stöt.

Hur du använder figure 8 lifting straps

Att använda figure 8 lifting straps är enkelt och kräver inte mycket tid eller ansträngning. Här är stegen för att använda dem korrekt (Se även filmen nedanför.):
  1. Sätt remmarna över handlederna - börja med att ta tag i övre delen av remmen och dra den över din hand så att den bildar en ögla runt handleden.
  2. Slingra öglan runt stången - medan du håller i den öppna delen av öglan, matar du remmen under stången och stoppa sedan handen igenom öglan.
  3. Justera din hand placering och grepp - När du har säkrat öglan runt stången och handleden, kan du justera din hand placering och grepp på stången. Det är viktigt att se till att remmen sitter säkert runt stången och inte glider av.
  4. Upprepa för andra handen - Upprepa processen för din andra hand genom att sätta den andra remmen över din andra hand och slingra den runt stången.
  5. Fäst båda remmarna på samma gång - När du blir mer bekväm med att använda figure 8 lifting straps, kan du också fästa båda remmarna på skivstången samtidigt.
Genom att använda figure 8 lifting straps på rätt sätt, kan du lyfta tyngre vikter. Så om du vill ha ett säkrare grepp under tunga lyft, kan du prova att använda figure 8 lifting straps.

Hur mycket vikt klarar era figure 8 lifting straps?

Vi har gjort ett så bra och verklighetstroget test som möjligt på våra figure 8 lifting straps. Vi började med att fästa figure 8 lifting straps i hakarna på lyftarställingen, för att simulera ett par händer och sedan hänga en skivstång i figure 8 lifting straps, som vid ett vanligt marklyft. Vi fyllde på skivstången med viktskivor tills vi kom upp till 610 kg och sedan fick totalt två personer sätta sig på skivstången vilket blev en slutlig totalvikt på 850 kg. Länk till video.

Sammanfattning om vad figure 8 lifting straps är.

Figure 8 lifting straps är en typ av dragrem som är formad som siffran 8. Dessa remmar är konstruerade för att hjälpa dig att hålla fast stången och förhindra att den glider ur dina händer under tunga lyft. Våra figure 8 lifting straps är testade för att tåla en vikt på upp till 850 kg och är därför mycket starka och pålitliga.

Den speciella designen gör det omöjligt för dig att tappa stången, vilket gör det lättare för dig att fokusera på själva lyftet istället för att du ska oroa dig för att stången ska glida ur dina händer. Figure 8 lifting straps är särskilt lämpade för tunga marklyft, kronlyft och shrugs, där det är viktigt att kunna hålla fast stången under hela lyftet.

Sammanfattningsvis är figure 8 lifting straps ett värdefullt verktyg för dig som vill förbättra din prestation och säkerhet under tunga lyft. Deras starka konstruktion och speciella design gör dem till ett bra val för dig som vill maximera ditt resultat och minska risken för skador.
Du hittar våra högkvalitativa figure 8 lifting straps i olika storlekar och färger här.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Delägare

Max Andrén är skribent och delägare för Nordic Training Gear
Han har en stor passion för gymträning och träningstillbehör



Också i Artiklar

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hur gör man raka marklyft?

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mixat grepp vid marklyft

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Varför har man bälte vid marklyft?

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer

Dina bonusar

X
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Shaker, 700 ml
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Luktsalt V.1
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
T-Shirt
Storlek
10 Produkter kvar