Träna med sandsäckar i olika vikter

Nordic Training Gear 2 min läsning

Att träna med sandsäck kan vara ett roligt och utmanande sätt att avancera och variera din träning på, samtidigt som du testar något nytt. Med dessa kan du träna både uthållighet och styrka, eftersom de finns i flera olika vikter. Det kan vara svårt att veta hur du ska träna med en sandsäck, men det är faktiskt lättare än vad man kan tro.

Vad är en sandsäck?

En sandsäck är precis vad det låter som; en säck med sand i! De används som träningsredskap och kan dessutom användas i tävlingar. Att träna med denna typ av redskap kan vara ett bra komplement eller alternativ till träning med fasta vikter så som hantlar, skivstänger och kettlebells. Ett enkelt sätt att variera din styrketräning på. Inte nog med det, de gör även träningen bra mycket roligare!

Hur använder jag sandsäckar för träning?

Säckarna är tillverkade av det slitstarka materialet nylon och fungerar på så sätt att man fyller dem med sand. Detta innebär att du kan justera vikten själv genom att fylla på eller ta ur sand ur säckarna. Du stänger de sedan med den högkvalitativa dragkedjan och förseglar även denna med dubbla kardborreband. Så risken att sand ska rinna ut från säcken under träning är alltså minimal!

Sandsäckar

Träna med sandsäck

En sandsäck avsedd för träning har många olika användningsområden och kan användas vid genomförande av flera olika övningar. Till exempel kan du använda de när du vill belasta ett visst rörelsemönster, till exempel när du gör en knäböj, går upp och ner för en trappa eller liknande. Majoriteten av övningarna du vanligtvis genomför med en kettlebell, skulle du kunna göra med en sandsäck. Skillnaden mellan de två redskapen är att säcken är lättare att springa med, är bekvämare att bära och dessutom möjlig att justera vikten på. Därför kan träning med sandsäck vara att föredra. Två träningsformer där de används flitigt är crossfit och strongman! Det är även ett utmärkt redskap vid funktionell träning. Med hjälp av att träna med detta redskap kan du förbättra din styrka, balans och flexibilitet. Detta är en av anledningarna till träning med sandsäck blivit så populär bland olika typer av atleter.

Varför ska man träna med en sandsäck?

Det som skiljer en sandsäck från exempelvis en kettlebell, skivstång eller hantel är den instabila träningsvikten som rör sig olika för varje rörelse du gör. Detta gör att den inter-och intramuskulära koordinationen, alltså samspelet mellan enstaka muskelfibrer och hela muskelgrupper, får arbeta. Detta leder i sin tur till att kroppen utmanas mer än om du hade använt en fast vikt, så som en skivstång, kettlebell eller hantel till exempel. Du utmanar flera olika muskelgrupper och kan genomföra rörelser och rörelsemönster som du gör i vardagen. Det kanske inte är super ofta som du till vardags bär hantlar och skivstänger, men matkassar, lådor eller dina barn, ja det händer ju betydligt oftare. Därmed blir en sandsäck mycket naturligare att träna med. Genom att variera vikten, eller ha flera olika att välja mellan, kan du variera din träning efter just dagens syfte och mål! Du hittar sandsäckar i flera olika vikter hos oss här.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Delägare

Max Andrén är skribent och delägare för Nordic Training Gear
Han har en stor passion för gymträning och träningstillbehör



Också i Artiklar

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hur gör man raka marklyft?

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mixat grepp vid marklyft

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Varför har man bälte vid marklyft?

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer

Dina bonusar

X
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Shaker, 700 ml
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Luktsalt V.1
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
T-Shirt
Storlek
10 Produkter kvar