Ont i handleden vid belastning

Nordic Training Gear 4 min läsning

Ont i handleden är en vanligt förekommande skada som kan drabba människor i alla åldrar. Det kan orsakas av olika anledningar, inklusive överbelastning, felaktig teknik och skador. Om du har ont i handleden vid belastning, kan det vara svårt att utföra vardagliga aktiviteter och träningar.

Vad är wrist wraps?

Wrist wraps är en typ av stödprodukt som används för att ge stöd och stabilitet åt handleden. De är oftast gjorda av ett elastiskt material och har en kardborre som håller dem på plats. Wrist wraps kan hjälpa till att lindra smärta och stödja handleden vid belastning.

Orsaker till ont i handleden vid belastning

En av de främsta orsakerna till ont i handleden vid belastning är överbelastning. Detta kan inträffa när du utför samma rörelse över och över igen, såsom att lyfta vikter eller spela en racketsport. Överbelastning kan också uppstå när du använder en felaktig teknik eller form när du tränar.

Hur wrist wraps kan hjälpa mot ont i handleden vid belastning

Wrist wraps kan hjälpa till att förebygga överbelastning genom att ge stöd och stabilitet åt handleden. De kan också minska påfrestningen på handleden och ge en bättre teknik och form när du tränar.

Så här använder du wrist wraps

Det finns olika sätt att använda wrist wraps för att lindra smärta och stödja handleden vid belastning. Du kan bära dem under träning för att ge stöd och stabilitet åt handleden, eller du kan använda dem för att lindra smärta efter en träningspass.

Ont i handleden vid belastning

Olika typer av wrist wraps

Det finns också olika sorters wrist wraps att välja mellan, så det är viktigt att du väljer den som passar dina behov bäst. Vissa wrist wraps är mer elastiska än andra, vilket kan vara bra om du vill ha mer rörlighet och flexibilitet. Andra wrist wraps är hårdare och ger mer stöd, vilket kan vara bra om du har ont i handleden och behöver extra stöd.

När ska du inte använda wrist wraps?

Det är viktigt att du inte använder wrist wraps för att dölja smärta eller skador. Om du har ont i handleden vid belastning och inte får lindring efter att ha använt wrist wraps, bör du rådfråga en läkare eller en fysioterapeut. De kan hjälpa dig att identifiera orsaken till smärtan och ge råd om hur du ska hantera den på bästa sätt.

Andra åtgärder för att lindra ont i handleden vid belastning

Förutom att använda wrist wraps, finns det många andra åtgärder du kan vidta för att lindra ont i handleden vid belastning:
  • Använd rätt teknik och form när du tränar: Det är viktigt att du använder rätt teknik och form när du tränar, speciellt när du utför övningar som belastar handleden. Om du har en felaktig teknik eller form, kan det öka risken för överbelastning och skador.
  • Vila: Vila är viktigt för att lindra sont i handleden vid belastning. Om du har ont i handleden, bör du vila och undvika aktiviteter som kan öka smärtan. Du kan också välja att göra övningar som belastar handleden mindre, såsom att använda lättare vikter eller att vila handleden mellan set.
  • Stretcha: Stretching kan hjälpa till att lösa upp spänningar och förbättra rörligheten i handleden. Du kan göra specifika stretchingövningar för handleden, eller du kan inkludera handledsstretching som en del av din övriga stretchingrutin.
  • Massera: Massage kan hjälpa till att lösa upp spänningar och lindra smärta i handleden. Du kan använda massageolja eller -kräm och massera handleden med cirkulära rörelser. Du kan också välja att besöka en massör eller fysioterapeut för professionell massage.
  • Använd is: Is kan hjälpa till att lindra smärta och inflammation i handleden. Du kan använda en ispåse eller en iskudde och lägga den på handleden i cirka 15-20 minuter, ett par gånger per dag.
  • Använd värme: Värme kan hjälpa till att lindra spänningar och öka blodcirkulationen i handleden. Du kan använda en värmepanna eller en värmekudde och lägga den på handleden i cirka 15-20 minuter, ett par gånger per dag.
  • Ta medicin: Ibland kan smärtlindrande medicin hjälpa till att lindra smärta i handleden. Du kan prata med en läkare om vilken typ av medicin som kan vara lämplig för dig.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är wrist wraps ett bra verktyg för att lindra smärta och stödja handleden vid belastning. De kan hjälpa till att förebygga överbelastning och minskar påfrestningen på handleden. Det finns olika sorter av wrist wraps att välja mellan, så det är viktigt att du väljer den som passar dina behov bäst.

Det är också viktigt att du inte använder wrist wraps för att dölja smärta eller skador. Om du har ont i handleden vid belastning och inte får lindring efter att ha använt wrist wraps, bör du rådfråga en läkare eller en fysioterapeut. De kan hjälpa dig att identifiera orsaken till smärtan och ge råd om hur du ska hantera den på bästa sätt.

Att använda wrist wraps kan vara en bra idé om du har ont i handleden vid belastning och vill lindra smärta och stödja handleden. Men det är också viktigt att du inte bara förlitar dig på wrist wraps för att lösa dina problem. Övriga åtgärder, som att använda rätt teknik och form när du tränar och vila när du behöver, är också viktigt för att förebygga och lindra smärta i handleden.

I slutändan handlar det om att hitta en balans mellan att ge handleden det stöd den behöver och att inte överbelasta den. Med hjälp av wrist wraps och andra åtgärder kan du lindra ont i handleden vid belastning och fortsätta att träna och utföra dagliga aktiviteter utan problem. Du hittar wrist wraps i flera olika längder och flexibiliteter hos oss här.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Delägare

Max Andrén är skribent och delägare för Nordic Training Gear
Han har en stor passion för gymträning och träningstillbehör



Också i Artiklar

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hur gör man raka marklyft?

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mixat grepp vid marklyft

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Varför har man bälte vid marklyft?

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer

Dina bonusar

X
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Shaker, 700 ml
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Luktsalt V.1
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
T-Shirt
Storlek
10 Produkter kvar