Utför Strongmanövningarna korrekt

Nordic Training Gear 2 min läsning

Strongmanövningar är kända för att bygga styrka, uthållighet och funktionell kondition. Men för att optimera dina resultat och minimera risken för skador, är det viktigt att du utför dessa övningar korrekt. I denna artikel tar vi en titt på hur du kan säkerställa att du utför några av de mest populära Strongmanövningarna på rätt sätt.

Atlasstenar

Att lyfta Atlasstenar är en komplex övning som kräver en korrekt teknik för att undvika skador. Se till att du värmer upp ordentligt och börjar med en lättare sten tills du är bekväm med rörelsen. När du lyfter stenen, böj höfterna och knäna, håll ryggen rak och lyft med benen, inte ryggen. När stenen är i knäposition, omslut den med armarna och res dig upp genom att sträcka ut höfterna.

Utför Strongmanövningarna korrekt

Farmers Walk

För att utföra Farmers Walk, stå mellan "väskorna", böj höfterna och knäna och greppa "väskorna" med ett fast grepp. Håll ryggen rak när du står upp och börja gå med korta, snabba steg. Håll bröstet högt och axlarna tillbaka under hela rörelsen.

Ok / Yoke

När du utför Ok eller Yoke, ställ in höjden så att oket vilar på dina axlar utan att röra marken. Gå in under oket, positionera den över axlarna och lyft den genom att sträcka ut benen. Håll ryggen rak och börja gå med korta, kontrollerade steg. Fokusera på att hålla ett starkt buktryck under hela rörelsen.

Däckvält

När du utför Däckvält, stå nära däcket med fötterna axelbrett isär. Böj höfterna och knäna, håll ryggen rak och greppa underdelen av däcket. Lyft däcket genom att sträcka ut höfterna och knäna, och använd momentum för att vända däcket. Se till att du inte lyfter med ryggen, utan snarare med benen och höfterna.

Stockpress

För Stockpress, stå över stocken och böj höfterna och knäna för att greppa den. Lyft den till din höft först, ungefär som ett marklyft. Sätt dig ner på huk, tryck stocken mot dig och återpositionera greppet om det behövs. Lyft sen stocken upp över bröstet genom att rullar/vända stocken och pressa sedan uppåt tills armarna är helt utsträckta. Håll ryggen rak och håll ett stabilt buktryck under hela rörelsen.

Cirkus Hantel

Med Cirkus Hantel, börja med att svinga upp hanteln från marken till din axel. Stå sen upprätt och håll hanteln vid ena änden så att den vilar på din axel. Använd din benstyrka för att driva rörelsen och skjuta upp hanteln över huvudet. Se till att hålla ditt buktryck och pressa vikten rakt upp.

Lyfta säkert med NTGear

Genom att följa dessa riktlinjer och använda kvalitativ utrustning från NTGear, kan du förbättra din prestation och minimera risken för skador under Strongmanträning. Hos oss på NTGear hittar du ett brett sortiment av Strongmanutrustning som hjälper dig att utöva dessa övningar på bästa sätt.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Delägare

Max Andrén är skribent och delägare för Nordic Training Gear
Han har en stor passion för gymträning och träningstillbehör



Också i Artiklar om Strongman

Sveriges Starkaste Man 2023 | NTGear.se
Sveriges Starkaste Man 2023 är avgjort

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Allt om Sveriges Starkaste Man 2023 | NTGear.se
Allt om Sveriges Starkaste Man 2023

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Strongwoman - En sport och träningsform för kvinnor | NTGear.se
Strongwoman - En sport och träningsform för kvinnor

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer

Dina bonusar

X
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Shaker, 700 ml
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Luktsalt V.1
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
T-Shirt
Storlek
10 Produkter kvar