Få bättre grepp vid marklyft

Nordic Training Gear 2 min läsning

Marklyft är en av de viktigaste övningarna inom styrketräning och är ett bra sätt att bygga muskler och styrka i hela kroppen. Ett bra grepp är avgörande för att kunna utföra övningen effektivt och säkert. Här är några tips för att få ett bättre grepp vid marklyft och en lösning som kan hjälpa till att göra det säkrare och mer effektivt.

Använda rätt greppteknik vid marklyft

För det första är det viktigt att använda rätt greppteknik. Det finns tre vanliga typer av marklyft: sumomarklyft, konventionella marklyft och "mellanting". Sumomarklyft innebär att stå med fötterna brett isär och greppet placerade nära fötterna. Konventionella marklyft innebär att stå med fötterna närmare varandra och greppet placerade bredvid skinkorna. "Mellantingen" är en kombination av de båda ovanstående marklyften. Det är viktigt att välja det marklyft och grepp som känns mest bekvämt och stabilt för dig.

Få bättre grepp vid marklyft

Förbättra din greppstryka vid marklyft

Det andra tipset är att förbättra din greppstyrka. Det finns flera sätt att göra detta. Du kan använda grepp träningsredskap, som grepptränare eller greppblock. Du kan också göra övningar som kallas för "farmers walks" där du bär tunga vikter i varje hand medan du går.

Använda dragremmar för bättre grepp vid marklyft

Sist men inte minst, en lösning för att få ett bättre och säkrare grepp vid marklyft är att använda dragremmar. Dragremmar är ett träningstillbehör som används för att förbättra greppet runt skivstången. Dragremmar är oftast gjorda av ett tjockt och tåligt material och är anpassade för att passa runt en skivstång eller liknande. Dragremmar ger ett säkrare och mer bekvämt grepp runt skivstången, samtidigt som det gör det möjligt för dig att hålla ett fastare grepp och undvika att skivstången glider ur dina händer. Det kan också hjälpa till att minska risken för skador.

Att använda dragremmar är en enkel lösning för att få ett bättre grepp vid marklyft. Men det är viktigt att komma ihåg att det är inte bara greppet som är viktigt. Det är också viktigt att ha rätt teknik och form för att kunna utföra övningen på ett säkert och effektivt sätt.

Att använda dragremmar kan också hjälpa till att öka svårighetsgraden på övningen, eftersom det gör det möjligt att använda tyngre vikter. Det kan också hjälpa till att öka mängden muskelaktivering under övningen, vilket kan leda till bättre resultat.

Sammanfattning om hur man kan få ett bättre grepp vid marklyft

Sammantaget är det viktigt att ha ett bra grepp när man utför marklyft. Genom att använda rätt greppteknik, förbättra greppstyrkan och använda dragremmar kan man få ett bättre och säkrare grepp, samtidigt som man ökar svårighetsgraden och mängden muskelaktivering under övningen. Det är viktigt att komma ihåg att alltid utföra övningen med rätt teknik och form för att undvika skador. Du hittar flera olika dragremmar för att förbättra ditt grepp här.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Delägare

Max Andrén är skribent och delägare för Nordic Training Gear
Han har en stor passion för gymträning och träningstillbehör



Också i Artiklar

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hur gör man raka marklyft?

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mixat grepp vid marklyft

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Varför har man bälte vid marklyft?

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer

Dina bonusar

X
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Shaker, 700 ml
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Luktsalt V.1
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
T-Shirt
Storlek
10 Produkter kvar