Allt du bör veta om knee sleeves

Nordic Training Gear 4 min läsning

Knee sleeves är ett populärt tillbehör inom styrketräning och fitness som används för att ge extra stöd och komfort till knäna under tunga lyft och träning. De är knästöd som passar runt knät och finns i olika storlekar och tjocklekar för att passa olika kroppsformer och behov.

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på vad knee sleeves är, hur de fungerar, vilka fördelar de kan ha för din träning och vad du bör tänka på innan du börjar använda dem.

Vad är knee sleeves?

Knee sleeves är vanligtvis gjorda av neopren eller liknande material och är utformade för att ge extra stöd och kompression till knät. De är elastiska och passar runt knät som en strumpa. De kan vara tjocka eller tunna beroende på vilken typ av stöd och komfort du behöver. De finns i olika storlekar och kan justeras för att passa olika kroppsformer och behov.

Hur fungerar knee sleeves?

Knee sleeves fungerar genom att ge extra stöd och kompression till knät. När du använder knee sleeves, trycker de på knät och ökar blodflödet till området. Detta kan hjälpa till att minska smärta och inflammation, särskilt om du tidigare har haft skador eller smärta i knäna.

Knee sleeves kan också bidra till att stabilisera knäet under tunga lyft och rörelser. Genom att öka stabiliteten i knäet kan de minska risken för skador och öka prestandan.

När ska man använda knee sleeves?

Knee sleeves kan vara användbara för alla som tränar tungt eller regelbundet utsätter knäna för stress. De kan vara särskilt användbara för personer med tidigare skador eller smärta i knäna. De kan också vara till hjälp för idrottare som utför rörelser som kräver hög grad av knäflexibilitet och rörlighet, som exempelvis knäböj eller utfall.

Knee Sleeves

Fördelar med att använda knee sleeves

  1. Ökad stabilitet: Knee sleeves kan bidra till att stabilisera knäet under tunga lyft och rörelser. Detta kan minska risken för skador och öka prestandan.
  2. Smärtlindring: Knee sleeves kan hjälpa till att lindra smärta och inflammation i knäna genom att öka blodflödet och ge extra stöd till området.
  3. Förebyggande av skador: Genom att stabilisera knäet och minska risken för överbelastning kan knee sleeves bidra till att förebygga skador.
  4. Ökad prestanda: Genom att öka stabiliteten och minska risken för skador kan knee sleeves hjälpa till att öka prestandan och möjliggöra tyngre lyft och mer intensiv träning
  5. Minskad trötthet: Knee sleeves kan också minska tröttheten i knäna genom att öka blodflödet och ge extra stöd. Detta kan bidra till att du kan träna längre och mer intensivt utan att trötta ut knäna.

Vad du bör tänka på innan du börjar använda knee sleeves

Innan du börjar använda knee sleeves är det viktigt att du vet vilken typ av stöd och komfort du behöver. Om du tidigare har haft skador eller smärta i knäna, bör du konsultera en läkare eller sjukgymnast för att få råd om vilken typ av knee sleeves som är bäst för dig.

Det är också viktigt att du väljer rätt storlek och tjocklek på knee sleeves för att få bästa möjliga stöd och komfort. Om de är för lösa eller för tunna kan de inte ge tillräckligt med stöd och om de är för tighta kan de begränsa rörelsefriheten och orsaka obehag.

Slutligen är det viktigt att du använder knee sleeves på rätt sätt och inte förlitar dig helt på dem för att undvika skador. De är en hjälp och kan öka prestandan och minska risken för skador, men det är också viktigt att ha rätt teknik och träna säkert för att undvika skador.

Hur ska man tvätta knee sleeves?

Att ta hand om sina knee sleeves är viktigt. Vi svettas trots allt mycket under våra träningspass, och knee sleeves kan bli ganska illaluktande.

Det finns åtgärder du kan vidta för att förhindra lukten, till exempel att vända dina knee sleeves ut och in efter träningen och låta dem lufttorka.

Så här tar du hand om dem för att maximera livslängden på knee sleeves:
  1. Regelbundet underhåll - Att tvätta knee sleeves då och då är också bra så att de kan återfå sin passform och stöd. Med tiden kan kompressionsmaterialet bli lite lösare, så för att återställa det till sin starka form, tvätta dina knee sleeves.
  2. Normal tvätt - Beroende på användningsfrekvens och lukt är det enklaste sättet att tvätta dem att slänga in dem med din vanliga tvätt och sedan låta dem lufttorka.
  3. Intensiv tvätt - Om du vill ha en mer intensiv tvätt kan du också koka knee sleeves i varmt vatten. Lägg dem i en kastrull fylld med vatten i 5 minuter. Efter kokning i 5 minuter, ta av från värmen och tillsätt lite diskmedel. Låt svalna. När knee sleeves har svalnat, skölj dem med vatten och låt lufttorka.
  4. Extrem tvätt - För extrema fall och för att ta bort mögel är ett alternativ att använda destillerad vinäger och blötlägga knee sleeves i en varmvatten-vinägerlösning. Blötlägga dem i cirka 10 minuter och sedan handtvätta eller slänga in dem med din andra tvätt. Låt dem lufttorka så är du klar.

Sammanfattning

Knee sleeves är en populär produkt inom styrketräning och fitness som används för att ge extra stöd och komfort till knäna under tunga lyft och träning. De fungerar genom att ge extra stöd och kompression till knät, öka stabiliteten och minska risken för skador och smärta. Innan du börjar använda knee sleeves är det viktigt att du vet vilken typ av stöd och komfort du behöver, väljer rätt storlek och tjocklek och använder dem på rätt sätt. Är du osäker på vilken storlek eller tjocklek du behöver? Kontakta oss så hjälper vi dig. Du hittar våra högkvalitativa knee sleeves här.
Nordic Training Gear
Max Andrén
Skribent & Delägare

Max Andrén är skribent och delägare för Nordic Training Gear
Han har en stor passion för gymträning och träningstillbehör



Också i Artiklar

Hur gör man raka marklyft? | NTGear.se
Hur gör man raka marklyft?

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Mixat grepp vid marklyft | NTGear.se
Mixat grepp vid marklyft

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer
Varför har man bälte vid marklyft? | NTGear.se
Varför har man bälte vid marklyft?

Nordic Training Gear 2 min läsning

Läs Mer

Dina bonusar

X
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Shaker, 700 ml
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
Luktsalt V.1
300 kr kvar
Om du handlar för totalt kr eller mer kan du välja
Eftersom du handlar för mer än kr, kan du välja
T-Shirt
Storlek
10 Produkter kvar